Coach Harmen Bijsterbosch legt uit bij een time-out van FAST.
Volledig scherm
Coach Harmen Bijsterbosch legt uit bij een time-out van FAST. © Orangepictures

FAST-trainer Bijsterbosch verbaasd over ‘zwaktebod’ Nevobo

GENNEP - De Nevobo kondigde woensdag vanwege de coronacrisis een volledige stop aan van alle competities, op de eredivisie na. Trainer Harmen Bijsterbosch, met de vrouwen van FAST actief op het hoogste niveau, spreekt van een zwaktebod van de Nederlandse volleybalbond.

In het algemene persbericht spreekt de Nevobo over een hervatting en verkorting van de competitie, mits de trainingen op 13 april (of eerder) kunnen worden hervat. ,,Dat heb ik met enige verbazing gelezen”, stelt Bijsterbosch. ,,Overal in Europa worden topcompetities volledig afgelast, ook in andere sporten. Het is niet realistisch dat we dan weer aan het trainen zijn.”

In een mail die de club uit Gennep en Sint Anthonis van de Nevobo heeft gekregen worden de plannen verder verduidelijkt. De bond wil, als alles meezit, bij een hervatting overstappen naar een knock-outsysteem, waarin via een kwartfinale, halve finale en finale versneld een kampioen bekend wordt.

,,Het is op zich een mooi bedachte oplossing”, geeft Bijsterbosch aan. ,,Maar het is ook een zwaktebod, waarmee ze eigenlijk tijd kopen. In de eredivisie bij de mannen hebben teams hun buitenlandse spelers naar huis moeten sturen. Die zijn echt niet in een keer terug. Op deze manier is het de bedoeling dat we na een maand met weinig training ineens een super intensief programma induiken. Dat is in mijn ogen onverantwoord. Het is beter om nu meteen de knoop door te hakken.”

Regiosport