Volledig scherm
Archiefbeeld. © Theo Peeters

FAST vecht zich na matige start naar knappe zege

GENNEP - Voor de tweede keer heeft FAST een duel in de kampioenspoule van de eredivisie gewonnen, voor de tweede keer gebeurde dat in vijf sets. De volleybalsters uit Gennep en Sint Anthonis klopte in de vierde wedstrijd van het seizoenstoetje het Friese Sneek: 3-2 (11-25, 25-18, 25-21, 17-25, 15-13).

FAST begon dramatisch aan de wedstrijd en had in eerste instantie geen schijn van kans tegen Sneek, dat met sterke services simpel profiteerde van de zwakke pass van de thuisploeg. In het vervolg van de wedstrijd ging het niveau bij het team van trainer Harmen Bijsterbosch echter omhoog, terwijl het niveau bij de nummer drie van de ranglijst wat wegzakte.

Het gevolg was een aantrekkelijk volleybalduel, waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. FAST had kans op een 3-1 zege, maar in het tweede deel van de vierde set was de Limburgs/Brabantse combinatie het spoor even bijster. In het beslissende vijfde bedrijf herpakte FAST zich echter sterk en won na een bloedstollend slot.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport