NOA KLERCKX, Joska Fransen, Lisa Kersten, Maus Smeets, Eline Peeters, Lara Hendricks, Rachel Feron, Veerle van den Heuvel, Danielle BOsman, Bregje van den Heuvel, Steffie Janshen, Ellen Willems.
Volledig scherm
NOA KLERCKX, Joska Fransen, Lisa Kersten, Maus Smeets, Eline Peeters, Lara Hendricks, Rachel Feron, Veerle van den Heuvel, Danielle BOsman, Bregje van den Heuvel, Steffie Janshen, Ellen Willems. © Juul Van Loon

FAST weer een stap dichterbij de kampioenspoule

EDE - De volleybalsters van FAST staan na gisteravond met één been in de kampioenspoule van de eredivisie. De ploeg uit Gennep en Sint Anthonis won in Ede met 3-1 van hekkensluiter Talentteam Papendal (17-25, 25-18, 22-25, 20-25) en staat met nog één duel te spelen stevig op de vijfde plek.

Een plek in de top zes is nodig voor plaatsing voor de titelfase, als ook voor directe handhaving. Toch hangt bij FAST alles nog af van de laatste wedstrijd, komende zondag in Gennep tegen Set-Up’65. Die ploeg uit Ootmarsum staat zevende en heeft net als Regio Zwolle (zesde) drie punten achterstand. Omdat het set-gemiddelde van de Limburgs/Brabantse combinatie niet toereikend is, moet FAST in sporthal Pica Mare minimaal twee sets (en dus een punt) pakken.

Mogelijk is ook minder genoeg, maar dat hangt af van wat Zwolle zaterdagavond doet tegen Talentteam. ,,We hebben in ieder geval gedaan wat we moesten doen”, zei FAST-trainer Harmen Bijsterbosch na de zege op de talentenploeg van de Nederlandse volleybalbond. ,,Maar we realiseren ons dat we er nog niet zijn. Het scheelt dat we zondag weten waar we aan toe zijn. Ik wil nu dat we ons niet alleen plaatsen, maar ook vijfde worden.”

Initiatief overnemen

FAST begon prima en zette Talentteam in de eerste set veel onder druk. Nadat in de tweede set de servicedruk aan de kant van de bezoekers minder werd, kon de thuisploeg het initiatief overnemen. Vanaf de derde set werd het een wedstrijd vol vechtvolleybal, met regelmatig lange, spectaculaire rally’s. FAST had regelmatig moeite met de hard opslag van Talentteam, maar hield stand en sleepte de broodnodige drie punten binnen.

,,Op de momenten dat we een paar punten achter stonden, zijn we koel gebleven”, keek Bijsterbosch terug. ,,We hebben veel strijd geleverd, zijn slim blijven spelen. Het zou heel mooi zijn als we de kampioenspoule halen. Dan hebben we nog tien leuke duels tegoed, waarin we vrijuit kunnen spelen.”

Regiosport