Volledig scherm
Flamingo's op archiefbeeld. © Theo Peeters

Flamingo’s doet koploper Atak’55 pijn

WASPIK - Flamingo’s heeft zaterdagavond koploper Atak’55 de eerste nederlaag van het seizoen toegediend. De Gennepse volleyballers wonnen in Waspik met 3-1 (11-25, 23-25, 25-27, 25-21) en klommen op naar de vierde plek in de tweede divisie D.

Flamingo’s-coach Marc Hermans had maar één wissel tot zijn beschikking. Toch kon zijn ploeg een vliegende start (mede door een blessure bij Atak) een goed vervolg geven in de rest van het duel. ,,Ik had weinig mogelijkheden iets aan te passen”, zei hij. ,,Maar aan de andere kant is het ook duidelijk. Iedereen is er evenveel bij betrokken.”

De mannen van Volt (tweede divisie B) leverden in de eigen sporthal in Beers een vergelijkbare prestatie met het verslaan van SSS 2: 3-1 (26-24, 24-26, 25-23, 25-21). De ploeg uit Barneveld was tot zaterdag nog zonder setverlies.

Volt staat nu zelfs tweede. Toch loopt ook coach Ingrid Dirckx niet op de zaken vooruit. ,,Het is vooral fijn dat we nu bovenin meedoen, omdat we vorig seizoen onderin bungelden”, zei ze. ,,We zijn stabieler, heb jongens in het veld met een goede kop erop. Maar we willen nu echt niet meteen kampioen worden. De ontwikkeling van jonge spelers staat voorop.”

De vrouwen van Volt grepen door een overtuigende 4-0 thuiszege op Peelpush 3 (25-9, 25-12, 25-16, 25-16) de koppositie in de derde divisie B. De ploeg van coach Willem Schenkelaars heeft evenveel punten (14 uit 3) als het Eindhovense Hajraa, maar een beter setgemiddelde.

Schenkelaars was erg tevreden over de wedstrijd van de formatie uit Cuijk, Beers en Grave. ,,We speelden de beste wedstrijd van het seizoen”, vond hij. ,,We hebben ze geen kans gegeven. Het was rap bekeken. Alleen in de vierde set hadden we door wat wissels een moeizaam begin.”

Vocala heeft in de derde divisie nu drie punten minder dan Volt en staat daarmee vierde. De fusieclub won in Beugen met 3-1 van het tweede team van Velden: 25-17, 25-21, 21-25, 25-15.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport