Volledig scherm
14-05-2017: Spes-Oranje Wit Korfbal Milsbeek De Gelderlander Nijmegen DG © David van Haren

Gebrek aan scorend vermogen speelt SPES weer parten

MILSBEEK - Topklasser SPES mist afmakers. Door het tekort aan ­scorend vermogen speelden de korfbalsters uit Milsbeek zondag thuis tegen Altior voor de tweede week op rij gelijk: 12-12.

Bij SPES ontbraken Jessie Janssen en Isa van Bergen. Beiden waren op vakantie. ,,Zij zijn onze belangrijkste afwerkers”, sprak coach Johnny Vervoort van de hekkensluiter. ,,Het hele seizoen al missen we te veel kansen. Dan wordt het moeilijk om een wedstrijd te winnen.”

De thuisploeg leidde met 10-8, maar gaf vervolgens de voorsprong uit handen. Door een raak schot van Femke Wijnhoven kwam SPES in de slotseconden nog op 12-12.

Klick’15 wacht in de hoofdklasse nog altijd op de eerste zege van het seizoen. De fusieclub uit Landhorst en Wilbertoord ging zondag op eigen veld onderuit tegen topteam Klimroos/VVO: 4-14. Het was de vijfde grote nederlaag voor Klick. De hekkensluiter haalde alleen tegen DAW Schaijk (9-9) een punt. 

VIOS leed de derde nederlaag op rij in de overgangsklasse A. De formatie uit Ottersum verloor gisteren thuis van Odio: 10-18. Met twee overwinningen in de eerste drie wedstrijden begon VIOS nog goed aan de competitie. Inmiddels is het team van coach Harald van Dongen op de ranglijst afgezakt naar de vijfde plek (van de acht teams).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport