Volledig scherm
Sjoerd Weijers (voorgrond, nummer 307) op archiefbeeld. © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Geduldige Weijers voelt dat de snelheid er weer is

GENNEP - De NGA in Nijmegen liet hij aan zich voorbijgaan, maar Sjoerd Weijers is bijna terug van de slepende peesblessure aan zijn rechterknie.

Hij werkt toe naar de ‘maximale belasting’. ,,Het herstel heeft nog even nodig”, zegt de 22-jarige atleet uit Gennep.

Vooral na sommige specifieke trainingen voelt hij dat de knie nog niet helemaal stabiel is. ,,Maar het is al stukken beter dan een half jaar geleden. Toen had ik na elke belasting wel twee dagen herstel nodig.”

Door beuken

Weijers miste door de kwetsuur het volledige winterseizoen. Hij hoopt deze zomer nog wedstrijden op de baan te kunnen lopen, maar wil niks overhaasten. ,,Ik moet dubbel zo hard werken om terug te komen, maar een lichaam is een lichaam. Daar moet ik naar luisteren. Ik ben bezig met de lange termijn, ben nog jong. Als ik me er nu doorheen beuk, ben ik dadelijk helemaal klaar.”

Snelheid

Enkele weken geleden liep de specialist op de 800 en 1500 meter een testwedstrijd over 400 meter in Arnhem. Dat gaf vertrouwen, maar die race was onvoldoende basis om al mee te doen aan de NGA op zijn thuisbaan van Nijmegen Atletiek. Bij de NGA probeerden diverse topatleten de EK-limiet te lopen.

,,Ik zat maar een halve seconde van mijn PR af, dus de snelheid is er. Maar als ik aan een wedstrijd mee doe, wil ik het goed doen en er volledig voor kunnen gaan.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport