Volledig scherm
Onur Gençalioglu tijdens de training bij zijn club Achilles'29. © Theo Peeters

Geen twijfel bij Cuijkenaar Onur Gençalioglu
na belletje Achilles

CUIJK/ GROESBEEK - Onur Gençalioglu plande zijn vakantie zo dat hij geen dag hoeft te missen bij Achilles’29. De 23-jarige Cuijkenaar wil vanaf het eerste moment scherp zijn. Hij krijgt in Groesbeek de kans om zich te laten zien op hoog niveau.

Quote

Heerlijk om straks weer met hem te kunnen spelen.

Ali Gençalioglu, Neef van Onur Gençalioglu

De voetballer stapte vlak voor de overschrijvingsdeadline van voetbalbond KNVB over van Vitesse’08 uit Gennep naar de Groesbeekse hoofdklasser. Hij reist straks het hele land door voor wedstrijden, potjes tegen lokale voetbalclubs behoren tot het verleden. 

,,Dat is een enorme verandering, maar wel leuk”, zegt Gençalioglu. ,,In de jeugd van JVC Cuijk speelden we ook op hoog niveau, maar seniorenvoetbal is anders. Ik wil komend seizoen bewijzen dat ik dit niveau aankan.” 

De middenvelder hoefde niet lang te twijfelen na het telefoontje van Achilles. Zijn neef Ali Gençalioglu (ook uit Cuijk) nam de laatste onzekerheden weg. Hij voetbalde eerder samen met hem bij Milsbeek. ,,Heerlijk om straks weer met hem te kunnen spelen. Wij hebben een goede klik op het veld en erbuiten, we voelen elkaar prima aan.”

Verrassen

Zijn familielid was nog op vakantie tijdens de eerste trainingsweek op sportpark De Heikant. Omdat spelers pas vlak voor de deadline overstapten, hadden ze al vakanties gepland.

Achilles stond afgelopen donderdag met tien spelers op het trainingsveld. ,,De faciliteiten zijn goed, we worden goed ondersteund door de club. Er ligt een prachtig veld. Met deze spelersgroep kunnen we verrassen, daar ben ik van overtuigd.”

De Noord-Brabander start in een bijna compleet nieuw elftal. Achilles degradeerde de afgelopen seizoenen drie keer op rij. In Groesbeek probeert een nieuw bestuur de club nu weer op de rit te krijgen, nadat veel leden de club de rug toekeerde onder het oude bewind. ,,Ik heb me zo min mogelijk met het verleden van de club beziggehouden. Ik geloof in het nieuwe plan van Achilles, ik hoop hier uit te groeien tot een belangrijke speler.”

Fysiotherapeut

Voor de fysiotherapeut verandert er niet veel. In de voorbereiding maakt Achilles veel uren, maar tijdens het seizoen is het gewoon twee keer trainen en één wedstrijd op zaterdag. Bovendien kan hij carpoolen met zijn neef Ali, Fynn Versteeg, Charles Oedai en Jim van den Hoven. Allemaal ploeggenoten uit Cuijk. ,,Voor ons is dat op deze manier goed te doen.”

Hij geeft toe dat de stap van de derde klasse naar de hoofdklasse (derde amateurniveau in Nederland) een grote is. Spijkenisse, Capelle, de amateurs van Feyenoord en ambitieuze amateurclubs met veel geld en oud-profs onder contract. Gençalioglu gaat het meemaken in de hoofdklasse.

,,Heerlijk. Ik kan niet wachten totdat het seizoen begint.”  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport