Volledig scherm
VIOS op archiefbeeld. © Ed van Alem

Gevoelloze vingertoppen bij VIOS: ‘Als een tennisser met kapotte snaren’

OTTERSUM - De korfbalsters van VIOS hebben zondag in de overgangsklasse A op eigen veld verloren van BMC: 7-9. De zware weersomstandigheden hadden grote invloed.

,,De speelsters hadden de tweede helft geen gevoel meer in de vingers”, zei trainer Harald van Dongen. ,,Dan wordt het lastig. Bij een schot gebruik je de vingertoppen het meest. Daar zit het gevoel. Ontbreekt dat, dan is het net alsof een tennisser met een paar ­kapotte snaren speelt.”

VIOS knokte zich terug van een achterstand (1-6). Tien minuten voor tijd liep BMC uit. ,,Bij ons wilde de bal er niet meer in.”

SPES pakte zaterdag in de topklasse het eerste punt van het seizoen in de uitwedstrijd tegen De Korfrakkers: 9-9. Coach Johnny Vervoort had gemengde gevoelens. ,,We speelden heel goed. Er was gezonde agressiviteit, het team vocht echt. Alleen in de afwerking lieten we het afweten.”

In de laatste minuut maakte De Korfrakkers uit een strafworp de 9-9. ,,Ik ben opgelucht vanwege het eerste punt, maar ontgoocheld door de uitslag.”

Hoofdklasser Klick’15 verloor met ruime cijfers bij topploeg Stormvogels: 17-5. De fusieclub uit Wilbertoord en Landhorst staat laatste met één punt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport