Volledig scherm
Archiefbeeld: Liz Jansen van MHV'81 probeert de bal onder controle te krijgen. © Ed van Alem

Handbal: Chagrijn zakt weg bij MHV'81 na nieuwe winst

MILL - De handbalsters van MHV’81 boekten zaterdag tegen LimMid de tweede zege op rij in de hoofdklasse C: 34-25. Trainer Rob van de Akker ziet het vertrouwen bij zijn ploeg toenemen.

,,Als je een paar keer achter elkaar verliest, zit iedereen chagrijnig voor zich uit te staren na zo’n wedstrijd. Het is mooi om te zien dat iedereen meer geloof krijgt en dat wat we trainen er nu uitkomt”, zei de coach.

De blessure van Meike Weren was een tegenvaller voor de formatie uit Mill. De middenopbouwer liep een schouderblessure op na een val. ,,Haar schouder was uit de kom, ik ben bang dat we haar voorlopig even missen.”

Door de zege kan MHV op de ranglijst weer naar boven kijken. De Millsen staan vijfde met dertien punten uit twaalf wedstrijden.

De vrouwen van HVW speelde in de slotfase gelijk tegen Dongen: 15-15. Omdat de gymzaal in Wanroij dubbel bezet was, speelde het Noord-Brabantse team de wedstrijd in Sint Anthonis.

,,We hadden deze wedstrijd net zo goed kunnen verliezen, want we speelden niet best’’, zei speelster Linda Aben.

Door het gelijke spel blijft HVW onder in de eerste klasse A (Zuid) hangen. Na twaalf wedstrijden heeft de ploeg van coach Gerold van den Hoogen acht punten.

De handballers van HVW hebben gisteren een fraaie zege geboekt in de topper tegen Oranje Wit: 23-14. Door de winst staan de Wanroijse handballers in de tweede klasse A in punten gelijk met de koploper uit Helmond (beide twintig uit twaalf). De wedstrijd werd in Sint Anthonis gespeeld, omdat de gymzaal in Wanroij bezet was.

MHV’81 verloor de thuiswedstrijd in Mill van Bergeijk: 14-21. De Brabantse ploeg won dit seizoen pas één duel in de tweede klasse A. Coach Roy Mengerink mist al het hele seizoen vijf potentiële basisspelers door blessures. Wel was er een nieuw blessuregeval. Sjors Dollevoet viel uit met een enkelblessure. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport