Volledig scherm
HVW eerder dit seizoen tegen Groene Ster. © Ed van Alem

Handballers HVW missen promotie op doelsaldo

HOUTEN - Trots en teleurstelling vochten om de plek van meest overheersende emotie. De handballers van HVW grepen zondag net naast een historische promotie naar de hoofdklasse.

De Wanroijse ploeg werd na drie promotieduels in Houten op doelsaldo afgetroefd door de Groningse studentenclub Cirkeltijgers, die er met de enige beschikbare promotieticket vandoor ging.

HVW werd vorig jaar kampioen in de tweede klasse en werd dit seizoen knap tweede in de eerste klasse. Twee weken terug hoorde de spelers van coach Ton Wolfs dat ze alsnog promotiewedstrijden mochten spelen. HVW won in de tussentijd voor het eerst in de historie de Brabantse beker (vorige week zondag) en had in Houten grote kans om nog een keer geschiedenis te schrijven.

De Wanroijnaren waren in de eerste (verkorte) promotiewedstrijd duidelijk sterker dan Lotus uit Hoofddorp (26-22) en ook LHV uit Leusden werd verslagen (14-11). Omdat ook Cirkeltijgers (weliswaar met een beter doelsaldo) beide partijen had gewonnen was het laatste duel van de dag allesbeslissend.

HVW stond tegen de Groningse ploeg na één helft (van 20 minuten) met 10-5 achter, maar vocht zich knap terug tot 16-16. In de laatste 30 seconden kreeg het team één schotkans om de ‘promotiefinale’ te winnen, maar die poging ging mis. Cirkeltijgers speelde de laatste seconden daarop simpel uit. Het duel eindigde in een gelijkspel, beide teams hadden vijf punten maar de studentenploeg had een nèt iets beter doelsaldo (+3 meer).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport