Volledig scherm
Beeld van MHV'81 eerder dit seizoen. © Theo Peeters

Handbalsters MHV’81 tanken vertrouwen voor belangrijke weken

MILL - De handbalsters van MHV’81 blijven winnen in de hoofdklasse D. De Millse ploeg versloeg zaterdag Houten: 32-20. MHV gaat fier aan kop, de achterstand van nummer twee Habo’95 is vijf verliespunten. Coach Rob van den Akker waakt echter nog voor euforie.

,,Er komen nu drie wedstrijden tegen concurrenten aan. Als we daar goed doorheen komen zijn we een heel eind op de goede weg”, zegt de trainer. ,,Dan kunnen we misschien voorzichtig aan de platte kar gaan denken. We gaan in ieder geval met vertrouwen de komende weken in, want we speelden fantastisch tegen Houten.”

De Utrechtse uitploeg kwam in de openingsfase wel voor (1-4), maar daarna stelde het thuisteam orde op zaken. ,,Vooral na rust hebben we ons er goed uit weten te handballen. Toen liepen we snel uit.” Bij MHV maakte de 14-jarige Eef Toonen haar eerste doelpunt in de hoofdmacht.

De vrouwen van HVW gingen zondag onderuit tegen koploper Someren: 19-22. De ploeg uit de eerste klasse A is daardoor de ongeslagen status in 2019 kwijt. Volgens trainer Gerald van den Hoogen was het team uit Wanroij wel de morele winnaar. ,,Zij willen graag kampioen worden, wij hadden niks te verliezen. Zonde dat we net niet bij konden blijven. Dat geeft mij nu een tweeslachtig gevoel.”

Door de nederlaag staat HVW op de voorlaatste plaats met acht punten uit veertien wedstrijden. De verschillen met de concurrenten zijn klein. ,,We waren aan het opklimmen richting de middenmoot, het spel tegen Someren biedt perspectief om die lijn door te trekken.”

De mannenploeg van HVW versloeg in Wanroij de handballers van Desk: 35-24. De eersteklasser staat vierde met achttien punten uit veertien duels. ,,Ik zie dat het team in de basis breder aan het worden is”, zegt trainer Ton Wolfs. ,,Iedereen moet vechten voor zijn plekje, de spelers maken elkaar sterker. Voor een coach is dat smullen.”

Spelers Patrick Cornelissen en Thijs Verkuijlen maakten de meeste indruk op Wolfs. ,,De goede opbouw was hun verdienste. Verder heeft iedereen gescoord, we hebben het handbal dat we wilden spelen netjes uitgevoerd. Wat we hebben getraind, kwam eruit op het veld.”   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport