Volledig scherm
Hardlooptrainer Theo Joosten op archiefbeeld. © Ed van Alem

Hardlooptrainer Theo Joosten breekt met Renée Eykens

CUIJK - Theo Joosten is niet langer de coach van Renée Eykens (23). De Cuijkse hardlooptrainer (69) heeft onlangs de samenwerking met de Belgische topatlete beëindigd.

Joosten was twee jaar trainer van de 800-meterspecialiste. In september was hij met Eykens op de WK atletiek in Doha, toen werd ze op haar favoriete afstand in de series uitgeschakeld.

Joosten stelt dat er ‘geen werkbare situatie meer’ is met Eykens en vooral de mensen in haar omgeving. Hij wilt niet diep op de zaak ingaan. ,,Ik wil niemand beschadigen. We hebben intensief en erg goed samengewerkt, maar we konden geen twee-eenheid meer zijn. Dan houdt het voor mij op, hoe jammer dat ook is.”

Onder Joosten krabbelde Eykens op uit een moeizame periode in haar sportcarrière. De deelnemer aan de Olympische Spelen in Brazilië (2016), werd onder Joosten Europees kampioene onder 23 jaar op de 800 meter (2017). Afgelopen winter werd ze op de EK indoor (senioren) vierde. Eykens, vijftiende op de wereldranglijst, is hard op weg naar de Spelen van Tokio.

Regiosport