Havoc grijpt naast historische titel in zinderende topper bij WIK

GROOT-AMMERS – De volleybalsters van Havoc hebben zaterdagmiddag tegen koploper WIK de eerste kans op een historische promotie naar de eerste divisie laten liggen. In een zenuwslopend gevecht in Groot-Ammers was WIK, de kersverse kampioen van de tweede divisie D, met 4-0 (25-20, 25-21, 25-23, 25-21) te sterk.

Het was zaak voor Havoc om de eerste set binnen te slepen, een zege met minimaal twee sets verschil was namelijk nodig voor de titel. Het massaal toegestroomde publiek uit Haps zag in een sfeervol De Reiger in Groot-Ammers dat beide ploegen lang aan elkaar waren gewaagd. WIK voerde aan het einde van de eerste set de druk na twintig punten op. Havoc bleek daar niet tegen bestand: 25-20.

Sportief Havoc

De tweede set was bijna een kopie van de eerste, waar beide ploegen nauwelijks van elkaar te waren onderscheiden. De spanning was voelbaar aan het einde van die set, de thuisploeg kon de titel al ruiken. In een laatste stuiptrekking probeerde Havoc nog wel, maar WIK bleek in de details een maatje te groot: 25-21. De titel voor de thuisploeg was daarmee een feit. Direct na de tweede set toonden de speelsters van Havoc zich zeer sportief door de feestende kampioenen één voor één aan het net te feliciteren.

Bij de derde set (25-23) was de druk er bij beide ploegen af, al bleef Havoc wederom lang in de nek hijgen van WIK. In de laatste set leek de ploeg van Lommen WIK toch nog enigszins pijn te doen, maar opnieuw bleek de thuisploeg dodelijk in de eindfase: 25-21.

Havoc-spelverdeelster Cassie van der Wijst (links) en libero Lobke Arts op archiefbeeld.
Volledig scherm
Havoc-spelverdeelster Cassie van der Wijst (links) en libero Lobke Arts op archiefbeeld. © Theo Peeters

Play-offwedstrijden

Havoc maakt middels play-offwedstrijden alsnog kans op promotie naar de eerste divisie. Nooit eerder kwam de ploeg uit Haps uit op dat niveau. Komende zaterdag speelt de formatie van Lommen in toernooivorm twee duels. Het Amsterdamse Armixtos (tweede in de tweede divisie C) en Stavoc uit Stramproy (tiende in de eerste divisie B) zijn dan de tegenstanders. De wedstrijden worden afgewerkt in Stramproy. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport