Volledig scherm
De handballers van HVW na het behalen van het kampioenschap in 2017. © Ed van Alem

Historische bekerzege handballers HVW

WANROIJ - De handballers van HVW hebben zondag geschiedenis geschreven door voor het eerst in de historie van de Wanroijse club de Brabantse beker te pakken. De eersteklasser van coach Ton Wolfs versloeg in een volgepakte thuishal Bedo met 26-24. 

,,Fantastisch, een onbeschrijflijk gevoel”, was HVW-speler Jasper Albers euforisch na de overwinning op de ploeg uit Beek en Donk. ,,Het publiek ging volledig uit zijn dak. Ik kan nog niet bevatten wat er allemaal gebeurt.”

Albers doelde daarbij ook op komende zondag. Afgelopen week hoorde HVW namelijk dat de ploeg dan ook nog mag gaan spelen voor promotie naar de hoofdklasse. De Wanroijnaren werden in de competitie knap tweede na het kampioenschap van vorig jaar in de tweede klasse. Omdat er één plek is vrijgekomen in de hoofdklasse, mag HVW met twee andere nummers twee spelen alsnog spelen om één promotieticket.

,,Ook de hoofdklasse is nieuw voor onze club”, zei Albers. ,,De beker is een supermooie bekroning, maar promoveren zou helemaal bijzonder zijn. Het zijn mooie tijden bij onze club. Heel gaaf om dit allemaal mee te maken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport