Volledig scherm
Archiefbeeld: Havoc Haps - Tilburg 2 Tilburg © Theo Peeters

Historische promotie voor de volleybalsters van Havoc

STRAMPROY - Havoc is voor het eerst in de geschiedenis gepromoveerd naar de eerste divisie. De volleybalsters uit Haps wonnen zaterdag in Stramproy beide promotieduels en grepen daarmee het enige ticket voor het derde niveau van Nederland.

De ploeg van coach Björn Lommen versloeg in het eerste duel thuisclub Stravoc met 2-1 (18-25, 25-16, 17-15). Ook in de tweede wedstrijd tegen Armixtos kwam Havoc 1-0 in sets achter, maar opnieuw werd het 2-1 (22-25, 25-19, 15-8).

Stravoc degradeert, Armixtos uit Amsterdam blijft een tweededivisionist. Havoc was vorige week in Groot-Ammers in het titelduel tegen WIK nog onderuit gegaan (4-0).

,,Nu hadden we de spanning veel beter onder controle”, sprak Lommen. ,, Fantastisch wat we hebben gepresteerd. Heel bijzonder om me mee te maken. Dit gaat door merg en been.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport