Bouwcenter HVW Wanroij - White Demons Berkel-Enschot.
Volledig scherm
Bouwcenter HVW Wanroij - White Demons Berkel-Enschot. © Theo Peeters

Historische promoties voor MHV’81 en HVW

MILL/WANROIJ - Drie teams van handbalclubs MHV’81 (Mill) en HVW (Wanroij) zijn alsnog gepromoveerd. Ze profiteren van de ruimte die handbalbond NHV creëert op de hoogste niveaus.

Voor MHV betekent dat dat het eerste vrouwenteam voor het eerst in de geschiedenis uit zal komen in de eerste divisie, het tweede niveau. Voor de ploeg, die derde stond in de tweede divisie toen de competitie vanwege corona werd stilgelegd, is het de tweede promotie op rij.

MHV maakte gebruik van de mogelijkheid tot een verzoek voor promotie bij de handbalbond. Omdat de eredivisie van tien naar twaalf teams gaat en de eerste van veertien naar zestien mochten de Millse vrouwen door. ,,Dit was voor ons een kans. Mijn ploeg is er aan toe”, stelt coach Rob van den Akker. ,,Op hoger niveau wordt technischer gespeeld. Dat ligt ons beter.”

Kroon op het werk

In de eerste divisie is het gebruik van hars (voor grip op de bal) verplicht. MHV heeft daarvoor toestemming nodig van de gemeente en heeft die onlangs al gekregen.

De mannen van HVW hadden voor de competitiestop de titel in de eerste klasse bijna binnen. Het had na vijf jaar de kroon op het werk van coach Ton Wolfs moeten worden: hij maakt komend seizoen plaats voor Peter van der Vloet. Omdat ook bij de mannen de eerste en eredivisie worden uitgebreid werd ook het verzoek van de Wanroijse club ingewilligd.

HVW voor het eerst in de hoofdklasse

Dat betekent dat HVW in jubileumjaar 2021) voor het eerst in historie in de hoofdklasse uit zal komen. ,,Mooi voor de club. We zijn erg blij, ook voor Ton”, zegt HVW-voorzitter Theo Nooijen.

Ook de vrouwen van HVW, die meedraaiden in de top van de tweede klasse maar geen verzoek voor promotie hadden ingediend, gaan door de nieuwe indelingen een niveau hogerop.

Regiosport