Hockeycoach Brands verruilt Boxmeer na acht jaar voor Zevenaar

CUIJK - Peter Brands gaat aan de slag als coach bij hockeyclub Zevenaar. De 50-jarige trainer uit Cuijk tekent een contract voor twee seizoenen bij het eerste vrouwenteam.

Brands is bezig aan zijn derde seizoen bij de hockeysters van Boxmeer, waarmee hij over anderhalve week de play-offs ingaat om handhaving in de eerste klasse.

Hij begon met de Brabantse formatie in de derde klasse en promoveerde in zijn eerste twee jaar twee keer op rij.

Jonge ploeg
Zevenaar komt uit in de tweede klasse en greep dit seizoen net naast promotie naar de eerste klasse. ,,Het is een team dat qua selectie lijkt op die van Boxmeer”, stelt Brands. ,,Een jonge ploeg, waar ik aan kan bouwen. Ik ben erg blij mee met Zevenaar.”

Volledig scherm
eigen foto Peter Brands hockey Boxmeer © eigen foto

Voordat Brands bij de vrouwen van Boxmeer begon, had hij vijf seizoenen de mannenploeg van de club onder zijn hoede. Daarvoor was hij eindverantwoordelijk bij de hockeyers van Bemmel en trainde hij ook de vrouwen én mannen van Civicum. Bij de Cuijkse club traint hij op dit moment nog diverse jeugdteams, net als bij Boxmeer, en dat blijft hij doen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport