Volledig scherm
De hockeysters van Boxmeer in overleg, tijdens de derby tegen Civicum afgelopen seizoen in de eerste klasse C. © Theo Peeters

Hockeysters Boxmeer maken zich op voor ontknoping na lange rustperiode

BOXMEER - Liefst 42 dagen na de laatste competitiewedstrijd beginnen de hockeysters van Boxmeer aan de play-offs om handhaving. De Brabantse ploeg moet in een best-of-three afrekenen met IJsseloever.

Het eerste duel is zaterdag in IJsselstein, een week later de return in Boxmeer (en eventueel op zondag een beslissingsduel in IJsselstein).

Boxmeer zakte op de slotdag van de competitie naar de laatste plek in de eerste klasse C en moet daardoor de zogeheten play-outs in.

Straftraining

Quote

Er stromen meer tweedeklas­sers in, dus ik zie voor ons kansen in de eerste klasse

Anniek van Rijssel, hockeyster Boxmeer

Speelster Anniek van Rijssel vond de lange rustperiode wel fijn. ,,Om even niet te hockeyen, om iets anders te doen. Daarna konden we er weer tegenaan. Om te beginnen met een harde conditietraining, die wel op een straftraining leek.”

Met die training gaf coach Peter Brands een signaal af. Mentale hardheid is nodig tegen IJsseloever, de nummer vier van de tweede klasse D. ,,We hebben begrepen dat deze ploeg iets langzamer speelt dan wij”, zegt de 20-jarige Van Rijssel. ,,We moeten niet met hun tempo meegaan, maar ons eigen spel spelen. Op wilskracht.”

Teambarbecue

Via IJsseloever moet het debuutjaar in de eerste klasse worden verlengd. Vertrouwen haalt Van Rijssel uit de oefenduels met Apeldoorn en Etten-Leur. Ook de teambarbecue heeft het groepsgevoel een impuls gegeven.

,,We willen in de eerste klasse blijven. We hebben veel bijgeleerd en door de nieuwe competitie-opzet wordt is dit straks een niveau lager. Er stromen meer tweedeklassers in, dus ik zie voor ons meer kansen in de eerste klasse.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport