Volledig scherm
De hockeysters van Boxmeer wonnen gisteren in Geldrop met 3-2. Archieffoto Ed van Alem

Hockeysters Boxmeer start sterk na promotie

GELDROP - Na hun promotie uit de derde klasse is Boxmeer in de tweede klasse D ijzersterk gestart. De hockeysters van coach Peter Brands wonnen gisteren in Geldrop met 3-2, de derde zege in evenzoveel duels.
Door twee treffers van Renée Broeren ging Boxmeer met een 2-0 voorsprong de rust in. Na rust drong Geldrop aan, de thuisploeg maakte de 2-1 maar de 3-1 van Bente Raafs verschafte Boxmeer voldoende marge om de zege binnen te slepen.

In de tweede klasse A gaat het ook lekker bij Civicum. De Cuijkse formatie won in eigen huis met liefst 7-0 van Spitsbergen. Het was het tweede thuisduel op rij dat het elftal van coach Mark Schaap zeven keer scoorde.

Tussendoor verloor Civicum met 4-2 bij Zevenaar. De Cuijkse hockeysters leerden veel van die misstap en waren tegen de ploeg uit Veenendaal vanaf de eerste minuut heer en meester. Charlotte Reijs (1-0) en Sophie van Mullekom (2-0 en 3-0) zorgden voor een comfortabele ruststand, Roos Jochems (4-0), Van Mullekom (5-0 en 6-0) en Nicole Mekkelholt (7-0) deden er in de tweede helft nog een schepje bovenop.

Regiosport