Volledig scherm
De hockeysters van Boxmeer treuren na de laatste competitiewedstrijd. © Daan Rieken/DG

Hockeysters Boxmeer veroordeeld tot beslissingsduels

BOXMEER – De hockeysters van Boxmeer moeten vrezen voor degradatie uit de eerste klasse C. De ploeg beëindigde de reguliere competitie zondag als laatste door een thuisnederlaag tegen Oedenrode: 1-2. Daardoor is Boxmeer veroordeeld tot het spelen van beslissingsduels tegen een nummer vier uit één van de tweede klassen.

Boxmeer stond voorafgaand aan het treffen met Oedenrode samen met Civicum (Cuijk) op de laatste plaats, alleen het doelsaldo van Boxmeer was beter. Vandaar dat de Boxmeerse ploeg handhaving in eigen hand had. Omdat Civicum nummer zeven Venlo versloeg (6-2) en Boxmeer verloor, zakte de vorig jaar naar de eerste klasse gepromoveerde ploeg naar de laatste plaats.

Strafcorners onbenut

Boxmeers missie werd op eigen veld snel moeilijk. Loes van der Heijden zette Oedenrode al na zes minuten op 0-1. De thuisploeg werd daarna steeds sterker, maar slaagde er voor rust niet in te scoren. Drie strafcorners bleven onbenut.

Kort na de pauze vergrootte Floor Oppers (0-2) de zorgen van Boxmeer. Anne Raafs zorgde vlak voor het einde van de wedstrijd nog wel voor de aansluitingstreffer, maar dichterbij kwam haar ploeg niet. Ook het wisselen van keepster Milou Sommers voor een veldspeelster had in de slotfase geen resultaat.

Té gespannen

,,We hebben het vandaag verspeeld’’, treurde coach Peter Brands. ,,Als we ons normale niveau hadden gehaald, zouden we hebben gewonnen. Maar wellicht waren we toch té gespannen.’’

De promotie-degradatieduels – zogeheten ‘play-outs’  tegen een van de nummers vier uit de tweede klassen staan gepland voor 23 juni (thuis) en 30 juni (uit). Bij een gelijke stand na twee wedstrijden moet een allesbepalend beslissingsduel op 1 juli uitsluitsel bieden.

Ritme

Wie de tegenstander van Boxmeer wordt is nog onbekend. In de tweede klasse staan nog vier speelrondes op het programma. Om ritme te houden zal Boxmeer zelf proberen te komende weken oefenduels in te plannen. Brands denkt aan wedstrijden tegen ploegen van iets lager niveau. ,,In de eerste klasse lieten we het initiatief vaak aan de tegenstander. Tijdens de play-outs tegen een tweedeklasser zullen we vermoedelijk meer zelf het spel moeten maken. Daarom is het goed daar in oefenpotjes alvast aan te wennen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport