Volledig scherm
Ielja Strik haalde weer succes op een EK. © Ed van Alem

Ielja Strik pakt eerste grote titel van het jaar

CUIJK - Ielja Strik (46) heeft zaterdag goud gepakt op het Europees kampioenschap klassiek bankdrukken in het Luxemburgse Hamm. Het was voor de veelvoudig wereldkampioene en haar eerste grote titel van het jaar.

De Cuijkse klopte in de categorie tot 84 kilo de Russische Ekaterina Polikarpova (zilver). Strik keek terug op een goed toernooi waarin ze kwam tot een gewicht van 127,5 kilo. Dat bereikte ze al in haar tweede beurt.

Omdat Polikarpova de mist in ging bij dat gewicht en bleef steken op 125 kilo, had Strik de buit al voor de derde en afsluitende beurt binnen. ,,Het is lastig om je dan nog op te laden, dus die beurt mislukte”, keek ze terug. ,,Maar ik ben erg blij met deze titel. De Russische was een onbekende voor me, maar ze tilde goed. Ik heb daarom op safe gespeeld.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Scheids drie maanden geschorst na uitspraak over 'tien kleine negertjes die omvallen’

    Scheids drie maanden geschorst na uitspraak over 'tien kleine negertjes die omvallen’

    ZEIST - De KNVB heeft scheidsrechter Jan Tielen een schorsing opgelegd van drie maanden waarvan een maand voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. De onafhankelijke tuchtcommissie amateurvoetbal bestraft de arbiter voor zijn uitlatingen bij het duel tussen SIOL en Juliana Mill in de vierde klasse H (district Zuid 2) van eind oktober. Hij had gezegd dat de spelers van de thuisclub uit Katwijk ‘tien kleine negertjes lijken die omvallen’.

Regiosport