Volledig scherm
Steffie Janshen (midden, nummer 6) voor de ploegpresentatie van FAST, aan het begin van dit seizoen. © Theo Peeters

Janshen blij als ‘een kind van tien’ met comeback bij FAST

GENNEP - Ze serveerde drie keer en draaide in zes rotaties mee in het achterveld. Maar die paar ballen hadden voor Steffie Janshen van FAST veel waarde.

Janshen (31) maakte zaterdag tegen Sneek (3-1) na bijna een jaar blessureleed haar rentree.

,,Ik vond het geweldig”, zegt de ervaren buitenaanvaller van de eredivisionist uit Gennep en Sint Anthonis. ,,Dit heeft me zoveel energie gegeven. De eerste punten stond ik meer te trillen dan wat anders, was ik blij dat ze een bal voor m’n neus wegpakten. Toen ik er een tweede keer in kwam heb ik er van genoten als een kind van tien. Iedereen aan de kant, ik pak die bal gewoon. Zo’n gevoel.”

Nieuwe mijlpaal

Volledig scherm
Steffie Janshen volgt een wedstrijd met haar been in het gips na de afgescheurde achillespees. © Theo Peeters

Janshen is nog herstellende van een afgescheurde achillespees. Haar rentree was niet gepland. Onlangs had ze in een gesprek met haar begeleidingsteam juist besloten nog te wachten. ,,Maar we zaten krap. Harmen (coach Bijsterbosch, JvL.) vroeg tijdens de wedstrijd of ik erin kon en ik had er een goed gevoel bij. Ik pass en serveer al weken op de trainingen. We hebben er niks verkeerds mee gedaan, het is juist weer een stap vooruit.”

Die stap vooruit kwam bij een andere mijlpaal die ze vorige week bereikte. ,,Ik heb weer gesprongen en aangevallen. Tien keer, aan het einde van de training. In de fitnesshal gaat dat goed en zit ik superhoog, maar in de zaal leek het nergens op. Er kon net een krant onder. Maar, met de pass was ik in het begin ook een mietje. Ik zal snel vooruitgang boeken.”

Volledige comeback

De Gennepse hoopt in de reguliere competitie (die eindigt over drie duels) ook weer voorzichtig aan het net mee te kunnen doen en in de kampioenspoule volledig aan te sluiten.

,,Ik ben er nog niet, wil niets overhaasten. Het per se op een bepaalde datum willen terugkeren heb ik losgelaten. Ik vind het al zó chill dat ik weer kan meedoen. Ik sta ’s ochtends op en denk: ik heb zin om vanavond te trainen. Dat heb ik heel lang niet gehad.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport