Volledig scherm
Steffie Janshen toont haar 'air time' terwijl haar ploeggenotes klaar staan voor het vervolg. © Theo Peeters

Janshen getergd om kwalificatie ‘tobsporters’

GENNEP - De gemoederen over het verplaatsen van het openingsduel van Flamingo’s Activia in de finalepoule – tegenstander Sneek zag het niet zitten om vanwege carnaval al op vrijdagavond te spelen – zijn weer bedaard. Wel wil aanvoerder Steffie Janshen van de volleybalsters vrijdagavond in Gennep (20.30 uur) de landskampioen op het veld nog van repliek te dienen.

Tobsporters
,,Dat ze ons tobsporters met een b hebben genoemd heeft ons wel geraakt”, zegt de 29-jarige Gennepse. Voor Flamingo’s Activia, debutant in de eredivisie, is de start van de finalepoule een mijlpaal in de clubgeschiedenis. Wat Janshen betreft kan het niet snel genoeg beginnen. Ze wil allesbehalve voor spek en bonen meedoen. ,,Handhaving was ons doel, maar we willen meer. Ik ga niet zeggen dat we de play-offs om de landstitel gaan halen, maar ik weet wel dat elke ploeg met knikkende knieën naar ons afreist.”

Carnaval
Volgens Janshen is de start van Flamingo’s Activia bepalend voor het verloop van de finalepoule. En daar horen opofferingen bij. Het team speelt woensdag tegen het Apeldoornse Alterno. ,,Ik houd van carnaval, maar zal het heel beperkt vieren. Dat hebben we geaccepteerd. Zaterdag gaan we met het team de kroeg in, we gaan er voor zorgen dat we dan wat te vieren hebben. Daarna gaat de focus weer richting woensdag.”

Duimblessure
Coach Jacek Ziemba heeft een vrijwel fitte selectie. Alleen spelverdeler Rachel Feron is niet helemaal hersteld van haar duimblessure en alleen in het achterveld inzetbaar.

Regiosport