Joost Joosten als trainer van Vocasa.
Volledig scherm
Joost Joosten als trainer van Vocasa. © Rolf Hensel

Joost Joosten vervangt trainer Ger van Heugten bij Activia

SINT ANTHONIS - Volleybalclub Activia uit Sint Anthonis heeft al snel een vervanger gevonden voor de trainer Ger van Heugten. Cuijkenaar Joost Joosten heeft komend seizoen de leiding over het eerste vrouwenteam, dat onlangs promoveerde naar het op één na hoogste niveau van Nederland (de topdivisie).

Deze week werd bekend dat Activia niet verder wilde met Van Heugten, die twee seizoenen coach was van de jonge selectie. De oefenmeester uit Oss was verbolgen over die voor hem onverwachte beslissing. Hij gaf aan al mondeling akkoord te zijn met de club over een derde seizoen en had moeite met de beperkte verklaring die hij kreeg voor de breuk. Activia wilde de reden (‘een verschil in visie en verminderde chemie met de spelersgroep)’ niet verder verduidelijken.

Vervangen

Joosten werd vorige maand op zijn beurt ook onverwachts de laan uitgestuurd bij Vocasa. De 40-jarige coach handhaafde zich met de Nijmeegse volleyballers voor het tweede jaar op rij in de eredivisie en wilde graag door, maar hij werd een paar weken geleden vervangen door Arjen Schimmel.

Voordat Joosten bij Vocasa aan de slag ging was hij ook trainer van de vrouwen van Dynamo Apeldoorn (eredivisie) en van de Cuijkse fusieclub Volt. Als actieve volleyballer speelde hij jarenlang in de eredivisie. Bij Activia word oud-speelster Janneke Jans zijn assistent. 

Regiosport