Volledig scherm
De korfbalsters van Klick’15 veroverden gisteren de tweede plaats in de hoofdklasse B. Archieffoto Theo Peeters

Klick'15 begint met zege in hoofdklasse

LEUNEN - De korfbalsters van Klick’15 zijn het veldseizoen in de hoofklasse goed begonnen. De ploeg van Martin Romviel, die zich vorig seizoen ternauwernood handhaafde, won in Leunen met 12-10 van Oranje Wit. Anja Derks was met vijf treffers topscorer voor de fusieploeg uit Wilbertoord en Landhorst.

Ondanks een 4-1 voorsprong ging Klick met een 5-5 stand de kleedkamer in. Na rust liep Klick uit naar 8-6, en breidde die stand verder uit naar 10-7. Die voorsprong gaf het team daarna niet meer uit handen, al kwam Oranje Wit nog wel terug tot 11-10.

Klick gaat een zwaar seizoen tegemoet: door het samenvoegen van competities komen de acht sterkste hoofdklassers elkaar dit jaar tegen.

In de eerste klasse A speelde Miko’76 gelijk. In Mill hield de ploeg Tovido uit Esch op 9-9. Omdat Miko vorige week al begon aan de competitie (en won van 10-7 van DOT uit Oss) staat het team nu bovenaan.

In dezelfde klasse ging VIOS minder goed van start. De Ottersumse vrouwen hadden in Kekerdom geen kans tegen Klimop: 14-3. VIOS is daardoor hekkensluiter.

Regiosport