Volledig scherm
Korfbalster Sheila van Bommel van Miko'76 (links) in actie. © Theo Peeters

Korfbalsters Miko’76 degraderen uit de overgangsklasse

MARIAHEIDE - Miko’76 is er niet in geslaagd om zich te handhaven in de overgangsklasse. De Millse korfbalsters moesten zondag met minimaal 3 treffers verschillen winnen van SCMH, maar gingen met 9-7 onderuit en spelen na de zomer in de eerste klasse. Miko verloor vorige week het eerste duel met 11-9.

Miko begon nog goed in Mariaheide. De Millse formatie kwam op voorsprong via Imke Bens en Evi Reijnen. Daarna kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Uiteindelijk zette SCMH de achterstand om in een voorsprong. Bij rust stond het 5-4.

Slechte start
Miko kwam na de pauze slecht uit de startblokken. De uitploeg had moeite met de snelle aanvallen van SCMH. Dat leidde tot een verschil van 2 doelpunten: 7-5. Die achterstand was door de heenwedstrijd bijna niet meer goed te maken voor Miko. Ook scoorde de Brabantse provinciegenoot elke keer weer tegen als Miko scoorde.

Lastig seizoen
Miko kende een lastig seizoen. Na het eerste deel van het veldseizoen stond de ploeg stijf onderaan met vier punten. Trainer Hans Hagens verliet de club en werd opgevolgd door Tom Schuitema. Hij kreeg de ploeg wel weer aan de praat, haalde nog de nacompetitie, maar degradeert nu toch met Miko naar de eerste klasse.

Regiosport