FAST ging op bezoek bij Alterno onderuit.
Volledig scherm
FAST ging op bezoek bij Alterno onderuit. © W Vzoeren

‘Kwetsbare’ volleybalsters FAST hard onderuit tegen laagvlieger Alterno

APELDOORN - De volleybalsters van FAST hebben zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen in de strijd om een plek in de kampioenspoule van de eredivisie. 

De formatie uit Gennep en Sint Anthonis verloor in Apeldoorn verrassend met 3-1 van de nummer negen Alterno: 25-12, 17-25, 25-23, 25-11.

Schade blijft beperkt

Omdat de vier concurrenten waarmee FAST vecht voor een plek in de top 6 (nodig voor plaatsing) tegen elkaar speelden, viel de schade van de onverwachte nederlaag relatief mee voor de ploeg van coach Harmen Bijsterbosch. Met nog vier duels te spelen, staat FAST zesde met achttien punten, net voor Set-Up’65 (17) en Peelpush (16). Sneek en Zwolle (die van de achtervolgers van FAST wonnen) hebben nu respectievelijk vijf en vier punten voorsprong.

Bijsterbosch was na de nederlaag realistisch. ,,Ik maak me niet meteen zorgen”, zei de trainer uit Nuenen. ,,We hebben dit seizoen goede wedstrijden afgewisseld met slechte, maar ook andersom. Dat is nu eenmaal de kwetsbaarheid die in deze ploeg zit.”

‘Vertrouwen verdween’

FAST kwam in de eerste set op voorsprong, maar raakte na een sterke servicebeurt van de thuisploeg snel het vertrouwen kwijt. Vooral passend stond de ploeg onder druk. De bezoekers rechtten nog wel de rug in de tweede set. In de derde liep FAST opnieuw achter de feiten aan, toen die verloren ging was het verzet helemaal gebroken.

Quote

Het was alsof we de bal niet meer aan durfden te raken

Harmen Bijsterbosch, Coach FAST

,,Sport is een mentaal spel”, analyseerde Bijsterbosch. ,,Je zag, toen het tegenzat, het vertrouwen bij mijn speelsters verdwijnen. Er was veel twijfel, het was alsof we de bal niet meer aan durfden te raken. Niemand nam nog initiatief. We hebben na afloop met zijn allen goed over het duel gesproken, maar moeten dit verlies niet groter maken dan het is. We hebben alles nog in eigen hand. Ik heb er vertrouwen in dat we de komende weken voldoende punten pakken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport