Volledig scherm
Lynn Blenckers op archiefbeeld, in actie voor eredivisionist FAST. © Theo Peeters

Lynn Blenckers naar Duitse topclub Ladies in Black

VIERLINGSBEEK  Lynn Blenckers maakt opnieuw een mooie stap. De 24-jarige volleybalster uit Vierlingsbeek is komend seizoen actief voor Ladies in Black uit Aachen, afgelopen seizoen de nummer drie van de Duitse eredivisie.

Middenaanvaller Blenckers (1.88 meter) speelde het voorbije seizoen in België voor Hermes Volley. Bij die club uit Oostende groeide ze na haar overgang van eredivisionist FAST (Gennep en Sint Anthonis) snel uit tot vaste waarde.

Blenckers won met haar team de Belgische beker en greep maar net naast de landstitel. Door haar goede prestaties haalde ze ook de voorselectie van het Nederlands team.

Topcompetitie

Blenckers gaf al vroeg aan door te willen stomen naar een Europese topcompetitie, waar de Bundesliga toe behoort. Ladies in Black hoort al jaren bij de betere teams van de competitie. Afgelopen seizoen haalde de club de achtste finale van de CEV-Cup. Komend seizoen komt de formatie uit Aachen opnieuw uit in dat toernooi.

Nederlandse coach

Blenckers heeft bij Ladies in Black een éénjarig contract getekend. Ze zal bij de club getraind worden door de Nederlandse coach Saskia van Hintum. In het verleden speelden onder meer de Nederlandse internationals Kirsten Knip en Marrit Jasper voor het team.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport