Volledig scherm
De mannen van HVW op archiefbeeld. © Ed van Alem

Mannen HVW blijven foutloos, maar zien sterkhouder wegvallen

WANROIJ - De handballers HVW wonnen ook hun vijfde wedstrijd in de eerste klasse A. De koploper uit Wanroij was zaterdagavond in eigen huis met 35-26 te sterk voor Avanti.

Trainer Ton Wolfs constateerde dat zijn ploeg het geen moment moeilijk had tegen de tegenstander uit Drunen. ,,We hebben een puike, degelijke wedstrijd gespeeld. Vorige week was het iets minder, dus ik wilde tegen Avanti een betere wedstrijd zien. Dat was gelukkig het geval.”

Vooral aanvoerder Jasper Albers kreeg van coach Wolfs de complimenten. Zeker toen twee sterkhouders, Patrick Cornelissen (enkelblessure) en Gert-Jan de Kleine (rode kaart) wegvielen. ,,Jasper zorgde voor zoveel rust. Hij speelde erg volwassen, waardoor mijn ploeg geen moment in de problemen raakte.”

Wel is Wolfs Cornelissen waarschijnlijk een aantal weken kwijt. ,,Het wordt een uitdaging om dat op te vangen. Patrick is de laatste weken in bloedvorm en er komen lastige tegenstanders aan.”

De vrouwen van HVW speelden thuis in Wanroij met 12-12 gelijk tegen GHV. De bezoekers uit Goirle waren nog zonder puntverlies in de tweede klasse. De Wanroijse formatie klimt dankzij het verdiende punt naar plaats twee.

De handballers van MHV’81 verloren met 21-16 van HCG. Door de nederlaag in Geldrop is de ploeg uit Mill nu hekkensluiter in de tweede klasse. MHV heeft net als concurrenten Saturnus en Bedo slechts twee punten, maar staat op basis van doelsaldo laatste.

Regiosport