Volledig scherm
MHV op archiefbeeld. © David van Haren

MHV’81 is klaar voor topper tegen VOC

MAASBREE - MHV’81 kende een goede generale repetitie voor de topper van zaterdag tegen VOC 2, de koploper van de tweede divisie B. 

De Millse handbalsters wonnen gisteren van BSAC: 25-27. Alleen het uitvallen van Meike Weren is een tegenvaller. De schouder van Weren ging uit de kom. ,,Dat is haar vaker overkomen”, zei trainer Rob van de Akker. ,,Het is balen. Ik weet nog niet hoe lang ze niet kan spelen.”\

Revanche

Toch keek de coach van de gepromoveerde ploeg, verrassend tweede, uit naar het volgende duel. Hij is uit op revanche tegen VOC, dat eerder dit seizoen met 41-21 won. ,,Toen deden er speelsters uit hun eerste team mee, dat staat eerste in de eredivisie. Dat kan door de regels niet meer. Ik geloof daarom dat er nu een goed resultaat in zit.”

Mocht MHV winnen, komt de ploeg op gelijke hoogte met de koploper. Alleen de kampioen promoveert. ,,Maar ook als het niet lukt en we tweede zouden worden, hebben we een superjaar.”

De handballers van HVW boekten in Son en Breugel een simpele zege op Apollo 2 (16-34) en herstelden zich zodoende van de nederlaag tegen Tremeg (22-23). Daardoor blijft de Wanroijse formatie koploper van de eerste klasse A. ,,Aanvallend gezien liep het op rolletjes, maar verdedigend waren we te lief”, zei trainer Ton Wolfs. ,,Dat gebeurt vaker. Ik ga er van de week weer eens ‘flink achteraan’, zoals we dat noemen.”

De vrouwen van HVW wonnen bij Camelot: 19-26. De ploeg uit Wanroij staat tweede in de tweede klasse A. ,,We stonden vier goals achter, maar in de tweede helft gingen we erop en erover”, zei speelster Imke van den Hoogen.

De mannen van MHV’81 gingen in de tweede klasse A in eigen huis onderuit tegen Bergeijk: 25-34. De Millse formatie staat voorlaatste.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport