MHV’81 kan titel al ruiken, HVW schiet weinig op met zege

MILL - MHV’81 is dicht bij de titel in de hoofdklasse. De Millse handbalsters versloegen zaterdag in eigen huis de Boekelse nummer twee Habo’95 (27-26) en hebben in de laatste vier duels aan twee zeges voldoende.

MHV kreeg de zege in de derby niet cadeau. De thuisploeg stond met 14-12 voor bij rust en bouwde die voorsprong in de tweede helft uit naar vijf punten. Habo vocht zich terug na 25-25. Met twee breaks in de laatste anderhalve minuut trok de ploeg van Van de Akker de zege alsnog naar zich toe.

Volledig scherm
Archiefbeeld: Liza Bens (links) valt aan voor MHV'81. © Ed van Alem

Omdat de concurrenten in de strijd tegen degradatie uit de eerste klasse A ook wonnen, schoten de vrouwen van HVW weinig op met hun zege bij Bergeijk: 10-13. In Bergeijk (ruststand 6-4) maakte een sterk verdedigend HVW in de tweede helft het verschil door het tempo aanvallend te verhogen. 

De formatie uit Wanroij moet nog steeds vier punten goed maken op Apollo om degradatie te voorkomen.  De ploeg uit Son en Breugel is volgende week de tegenstander. ,,Die moeten we winnen”, zei HVW-trainer Gerold van den Hoogen.

De mannen van HVW blijven tweede in de eerste klasse A. De Wanroijnaren rekenden in Gemert met duidelijke cijfers af met het plaatselijke Tremeg: 23-28.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport