Volledig scherm
De handbalvrouwen van MHV op archiefbeeld. © David van Haren

MHV’81 komt net tekort in topper

PANNINGEN – De handbalvrouwen van MHV’81 verloren zondagmiddag met minimaal verschil van Bevo. In Panningen eindigde het topduel in de tweede divisie in 25-24.

Door de nederlaag in Limburg staat de ploeg van trainersduo Rob van den Akker en Bas de Gier nu op de tweede plaats. Een plek die de club uit Mill moet delen met Bevo en het tweede team van HandbaL Venlo.

Coach Van den Akker vond dat zijn ploeg het vooral in de eerste helft liet liggen. ,,We stonden al heel snel met 7-1 achter en kregen totaal geen grip op hun opbouw.” Bij rust keek MHV tegen een 17-10 achterstand aan. ,,Na de pauze gingen we offensiever spelen en dat pakte geweldig uit. We kwamen in de slotfase zelfs twee punten voor. Toen dacht ik: die hebben we binnen.”

Helaas voor Van den Akker en MHV liep het anders. “Ik zeg er eigenlijk nooit iets over, maar dit keer hadden we de arbitrage behoorlijk tegen. In de laatste minuut kwam Bevo gelijk en stonden wij onterecht met een man minder. En ja, dan valt de beslissende goal ook nog.”

Toch overheerst bij Van den Akker trots. “De tweede helft was gewoon super goed. We hebben verloren doordat we in het begin niet scherp waren, maar waren daarna constant de betere ploeg. Deze wedstrijd nemen we mee in onze bagage. Hier leert dit jonge team weer veel van.”

De mannen van MHV’81 verloren zaterdagavond van koploper Oktopus. In Eindhoven eindigde het duel in de tweede klasse in 30-25. Door de nederlaag tegen de Brabantse studentenploeg is de formatie uit Mill nog altijd gedeeld laatste.

De vrouwen van HVW boekten zondagochtend in sporthal De Hoepel in Wanroij een 19-11 overwinning op The Flyers uit Wijchen. Daardoor houdt de formatie uit Wanroij de tweede plaats in de tweede klasse stevig in handen.

Regiosport