Volledig scherm
Handbalsters MHV'81. Archieffoto. © Ed van Alem

MHV’81 moet leren van zeeperd

ARNHEM - De handbalsters van MHV’81 zijn het seizoen in de tweede divisie begonnen met een nederlaag op bezoek bij AES in Arnhem: 27-19. Volgens Rob van de Akker, trainer van de Millse equipe, was het een goed leermoment voor zijn jonge ploeg.

MHV begon slap aan de wedstrijd. De handbalsters kekekn al na tien minuten tegen een ruime 6-1 achterstand aan. In de eerste helft knokte MHV zich nog knap terug naar een 13-10 ruststand. In de tweede helft ging het weer mis. De ploeg begon slap en kon het tempo niet bijbenen. Uiteindelijk verloor MHV met een ruime marge van acht doelpunten.

Olympus uit Middelburg was tijdens de seizoensouverture een maatje te groot voor de handbalsters van HVW uit Wanroij. In Zeeland ging de ploeg gisteren met 18-12 onderuit. Het lukte HVW niet om van hun scoringsprobleem af te komen.

HVW miste een stukje agressie. Honger om de kansen af te maken was er niet. Olympus kreeg al snel de mogelijkheid om uit te lopen en die kans pakten ze. In de rust stond het 12-7 en die achterstand werd na rust zelfs uitgebouwd. Van den Hoogen heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de eerste wedstrijd.

De handballers van HVW hebben gisteren op bezoek bij Apollo uit Son het eerste duel van het seizoen gewonnen: 26-24.

De ploeg uit Wanroij speelde volgens trainer Ton Wolfs niet altijd even goed, maar volgens hem trokken de prestaties van twee spelers de aandacht. Wolfs heeft voor de nieuwe competitie nog geen specifiek doel voor ogen met zijn jonge ploeg.

Regiosport