Volledig scherm
MHV'81 op archiefbeeld tegen Verburch Poeldijk. © Theo Peeters

MHV’81 verbaast trainer: ‘Ik dacht echt: wat gebeurt hier?’

ZOETERMEER - De handbalsters van MHV’81 hebben ook hun tweede duel in de tweede divisie gewonnen. In Zoetermeer was de formatie uit Mill met 28-24 te sterk voor Gemini, dat vorig seizoen nog uitkwam in de eerste divisie.

Coach Rob van den Akker kon vooral in het begin amper geloven wat zijn ploeg presteerde. ,,We keken elkaar aan, het was zo goed. We stonden al snel met 13-6 voor, terwijl Gemini vorig jaar nog twee niveaus hoger speelde dan wij. Ik dacht echt: wat gebeurt hier?

De jonge ploeg van coach Van den Akker en Bas de Gier hield het gehele duel een voorsprong van ten minste vier doelpunten. ,,De tegenstander had meer ervaring, was wat gehaaider en soms slimmer. Maar op conditioneel vlak en met ons spel in de eerste en tweede fase winnen we het. Ik wist dat wij goed waren, maar had niet gedacht dat tegenstanders er nu al zoveel moeite mee zouden hebben. Dat geeft echt een super gevoel en veel vertrouwen aan de meiden.”

De mannen van HVW wonnen hun tweede duel in de eerste klasse met 26-32 bij Tremeg. De handballers uit Wanroij hadden het in Gemert iets moeilijker dan vorige week (34-12 tegen Olympia/DOS), maar lieten wederom zien dit seizoen mee te strijden voor de titel.

Trainer Ton Wolfs was net als vorige week tevreden. ,,Tremeg is een goede, jonge ploeg. In de eerste helft (8-9 ruststand, red.) hadden we het vrij lastig. In de rust hebben we daarom een goed gesprek gehad en direct na rust maakten we het verschil. Deze overwinning voelt erg lekker.”

De mannen van MHV’81 verloren zondag in De Looierij in Mill met 19-31 van Achilles’95 uit Veldhoven. MHV blijft zodoende na twee wedstrijden in de tweede klasse nog zonder punten.

De handbalsters van HVW wonnen in eigen huis met 18-11 van RHV. De overwinning van de Wanroijse formatie tegen de bezoekers uit Rijen betekent de eerste van het seizoen in de tweede klasse.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport