Volledig scherm
Wedstrijdbeeld van korfbalteams Miko tegen Vios. © Ed van Alem

Miko heeft in derby geen kind aan onervaren VIOS

MILL - Miko’76 was gisteren de sterkste in de streekderby tegen VIOS in de eerste klasse A: 13-7. De Millse thuisploeg zette vanaf begin af aan de toon. Het team uit Ottersum kon het tempo niet bijhouden.

Niet alleen in de eerste helft, ook na rust was Miko de betere ploeg. In recordtempo bouwden de Millse vrouwen hun voorsprong uit tot 12-4, daarna kwamen de Ottersumse korfbalsters nog enigszins terug.

Klick’15 is door de 11-8 overwinning bij Corridor van gisteren de enige koploper in de hoofdklasse. De korfbalsters uit Landhorst en Wilbertoord profiteerden van puntenverlies van de concurrenten.

Klick begon nog wel moeizaam aan het competitieduel in Breugel, maar herpakte zich na een snelle achterstand. Na de eerste helft stonden de gasten al met 7-3 voor. In de rust beraamde Corridor snode plannen, maar de speelsters van de fusieclub lieten zich niet van de wijs brengen door de wisseling van tactiek bij de tegenstander.

Anja Derks, Irma de Kleijne (beiden vier), Mieke Selten (twee) en Pien Kuppen scoorden voor de gasten.

De volgende tegenstander van Klick’15 is SPES. Die Limburgse ploeg was de afgelopen speelronde met 15-13 te sterk voor De Peelkorf uit Ysselsteyn.Het leek een simpele middag te worden toen SPES met 3-0 voorkwam, maar dat was schijn. De bezoekers kwamen terug op gelijke hoogte. Daarna werden de Milsbeeksen wakker en liepen ze nog voor rust uit naar 9-4. Na de pauze liet de Limburgse thuisploeg zich opnieuw in slaap sussen: 9-9.

Op dat moment greep Caroline Lamers in met een time-out. Bij SPES scoorden alle speelsters minimaal één keer. Jessie Jansen maakte er zelfs drie.

Regiosport