Volledig scherm
Beeld van FAST- Talentteam Papendal. © Ed van Alem

Moeizame zege voor FAST met abonnement op vijfsetters

SINT ANTHONIS - Voor de vierde keer in vijf duels speelde FAST een vijfsetter. Zondag zette de regionale eredivisionist een 2-1 achterstand tegen Talentteam Papendal met moeite om in een zege: 3-2 (25-19, 24-26, 22-25, 25-22, 15-10).

In de Activiahal in Sint Anthonis speelden de volleybalsters van coach Harmen Bijsterbosch als elke wedstrijd dit seizoen wisselvallig. Na een simpele zege in de eerste set, nam de hekkensluiter in de tweede set de overhand. De thuisploeg had daarbij niet alleen moeite om de bal bij de tegenstander op de grond te krijgen, ook was het spel soms slordig en bleek de pass - als vaker - de achilleshiel.

FAST bleef alleen in het spoor dankzij goede blokkering (en verdediging) en regelmatige servicedruk.De ploeg van Bijsterbosch worstelde, maar kwam als vaker dit seizoen wel boven. FAST sleepte er een vijfde set uit en kon daarin een 9-5 achterstand knap omzetten in een 15-10 zege.

Door de wisselvalligheid wacht FAST nog steeds op een volwaardige (3-1 of 3-0) zege; een gewonnen vijfsetter levert slechts twee in plaats van drie punten op. De ploeg staat nog vijfde, als onderdeel van een brede middenmoot. 

Regiosport