Ger van Heugten geeft uitleg aan de vrouwen van Activia.
Volledig scherm
Ger van Heugten geeft uitleg aan de vrouwen van Activia. © Ed van Alem

Na pijnlijk vertrek snel een nieuwe job voor volleybalcoach Ger van Heugten

SAMBEEK - Kort nadat hij werd weggestuurd bij Activia heeft volleybaltrainer Ger van Heugten een nieuwe club gevonden. De 59-jarige coach uit Oss blijft in de regio actief en gaat aan de slag bij Avance.

Van Heugten wordt bij de club uit Sambeek de opvolger van Hans van Esdonk. Hij krijgt niet alleen de leiding over het onlangs naar de derde divisie gepromoveerde eerste vrouwenteam, maar gaat ook training geven aan de opleidingsploeg en de talentenselectie van de jeugd. ,,Deze baan past perfect bij mij”, geeft de trainer aan. ,,De opleiding en de structuur van de club steken goed in elkaar.”

Gepromoveerd

Een paar weken geleden werd Van Heugten voor hem onverwachts de laan uit gestuurd bij Activia. Met de club uit Sint Anthonis was hij gepromoveerd naar de topdivisie, het op een na hoogste niveau van Nederland. De coach was niet alleen verbolgen over het feit dat hij weg moest terwijl er volgens hem al een mondelinge overeenkomst voor contractverlenging was, maar vooral ook vanwege de beperkte verklaring die hij kreeg voor de reden van zijn vertrek: een niet verduidelijkt verschil in visie en een verminderde chemie met de spelersgroep.

Later sijpelde bij het aanstellen van Van Heugtens opvolger Joost Joosten uit de motivatie van Activia door dat de club de behoefte zou hebben aan een jongere trainer. ,,Die reden slaat natuurlijk nergens op”, stelt Van Heugten. ,,Maar ik wil er niet te veel woorden aan vuilmaken. Ik ben er nog steeds pissig over, maar wil er niet over blijven zeuren. Het is zo gelopen, ik ga me vanaf nu richten op mijn nieuwe job.”

Titel

Avance was afgelopen seizoen op weg naar de titel in de promotieklasse C. Toen de competitie in maart vanwege het coronavirus werd stilgelegd stonden de Sambeekse volleybalsters bovenaan, met een wedstrijd meer gespeeld en zeven punten voor op het derde team van Volley Tilburg.  Door het stoppen, ging de titel aan de neus van Avance voorbij, maar in april promoveerde de club door de gekozen competitieafhandeling van volleybalbond Nevobo naar de derde divisie.

Van Heugten heeft zijn nieuwe team nog niet zien spelen. Hij krijgt een selectie van elf speelsters tot zijn beschikking, mogelijk voegt hij daar nog een extra jeugdspeler aan toe.

,,We proberen over een paar weken, binnen de richtlijnen van het RIVM, een eerste training te houden. Dan kan ik hopelijk ook voor het eerst met die meiden om de tafel. Ze hebben wel al via het bestuur van Avance een bericht gehad over mijn plannen. Maar ik wil niet beginnen met een videogesprek.” 

Regiosport