Na tranen tóch feest voor hockeyers van Civicum

SCHIEDAM - Civicum is zondag gepromoveerd naar de tweede klasse. De hockeyers uit Cuijk haalden de promotie op de bijzonder spannende ‘play-offdag’ in Schiedam maar nét.

De zenuwen maakten de feestvreugde er niet minder om. ,,Hier hebben we twee jaar naar toegewerkt”, zei coach Bart van Gelder, die met zijn ploeg door de derde plek in de reguliere competitie directe promotie misliep. ,,Fantastisch dat we dit halen. Een mijlpaal voor ons. Het is belangrijk voor de ontwikkeling van de spelers.”

Grafstemming

De jubelstemming in Schiedam was aanvankelijk namelijk een grafstemming. Civicum had in de poule van vier teams (met wedstrijden van 35 minuten) aan de tweede plek voldoende.

Na zeges op Souburgh (1-0, doelpunt Luuc Homburg) en DES (2-1, treffers Homburg en Tom Kleinveld) hadden de Cuijkenaren een gelijkspel nodig tegen Drunen. Ondanks een 2-1 voorsprong (twee goals Kleinveld) verloor Civicum echter met 3-2.

Ontknoping

De spelers stortten na afloop neer op het veld, een enkeling vocht tegen de tranen. Totdat de uitslag van het andere duel, bij de begeleiding al bekend, doordrong. Omdat Souburgh verrassend van DES won (5-1) werd Civicum alsnog tweede.

Volledig scherm
Aanvoerder Wessel van Kruisbergen van Civicum schermt de bal af tegen Bemmel, eerder dit seizoen in de derde klasse. © Fons Sluiter
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport