Volledig scherm
Lynn Thijssen (rechts, bovenaan) in het blok voor Sliedrecht Sport. © ANP

Na wéér een titel stopt Thijssen ermee

SLIEDRECHT - Ze is pas 25, maar kan terugkijken op een carrière waar menig dertiger jaloers op is. Een rugblessure dwingt Lynn Thijssen tot stoppen met topvolleybal.

Volledig scherm
Lynn Thijssen Sliedrecht Sport © Foto Van der Kloet (gratis)

De Hapse middenaanvaller doet dat in stijl. Afgelopen woensdag pakte Thijssen met haar club Sliedrecht Sport de landstitel door in de play-offs te winnen van Alterno.

Triple
De Zuid-Hollandse formatie completeerde daarmee de triple, voor Thijssen was het zelfs haar achtste prijs bij de club. Ze won in zeven seizoenen vier keer de landstitel, twee bekers en twee Supercups. ,,Dat ik het zo heb mogen afsluiten is helemaal fantastisch”, zei Thijssen over haar afscheid. ,,Ik had alles al een keer gewonnen, maar pak ze voor het eerst allemaal in één seizoen.”

Pas na het binnenhalen van haar laatste prijs maakte de oud-volleybalster van Havoc (Haps) en Activia (Sint Anthonis) haar besluit bekend. Ze hakte rond de jaarwisseling de knoop voor zichzelf al door, bekent ze.

 ,,Omdat ik gefocust wilde blijven op de titelstrijd heb ik het stil gehouden. Vanwege mijn rug heb ik geen keuze. Ik heb artrose in mijn wervels, dus dat gaat ook niet meer weg. Het zegt genoeg dat ik de laatste wedstrijden met de zwaarst mogelijke pijnstillers heb gespeeld.”

Europese duels

Ze kan terugkijken op een fantastische carrière. Ze speelde ook meerdere seizoenen in de Europa Cup, dit jaar debuteerde ze nog in de Champions League. ,,Daar ben ik trots op. Verder gaan heeft voor mij geen zin meer. Er is een leven na volleybal.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport