Volledig scherm
Archiefbeeld. © Theo Peeters

Net geen vijfsetter voor FAST in Sneek

SNEEK - FAST heeft zaterdag geen enkel punt gepakt bij Sneek, de nummer drie van de eredivisie. De volleybalsters uit Gennep en Sint Anthonis waren daar wel dichtbij, maar gingen in Friesland na vier sets ten onder: 3-1 (25-18, 25-18, 24-26, 25-23).

De ploeg van coach Harmen Bijsterbosch had in de eerste twee sets geen antwoord op het spel van de thuisploeg en leek af te stevenen op een 3-0 nederlaag. In de slotfase van de derde set keerde FAST echter terug van een ruime achterstand. Ook in de vierde set lag de winst voor het grijpen, maar in de slotfase was Sneek net iets sterker.

Lichtpuntje voor FAST was de rentree van Steffie Janshen. De routinier keerde terug na een zware achillespeesblessure, die haar bijna een jaar aan de kant hield. Janshen draaide enkele keren in het achterveld mee.

FAST ligt ondanks de nederlaag nog op schema voor het bereiken van de finalepoule. De ploeg staat stevig op de zesde plaats die daarvoor nodig is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport