Volledig scherm
Blijdschap bij Civicum na een doelpunt in een eerdere wedstrijd. © Ed van Alem

Nieuwe tactiek Civicum pakt ‘keigoed’ uit

GRONINGEN - De hockeysters van Civicum zijn bezig aan een wederopstanding. De Cuijkse eersteklasser, tot zondag hekkensluiter, won voor de tweede keer op rij. Subtopper GCHC werd verslagen: 1-2.

,,We spelen sinds twee weken verdedigender, maken de ruimtes kleiner en loeren op de counter”, zei trainer Miguel Bosman. ,,Dat pakt keigoed uit. Ik ben heel trots.”

Civicum verloor vijf van de eerste zes duels met ruime cijfers. In zes wedstrijden kreeg de ploeg 35 tegengoals. Na de 3-2 zege op Phoenix van vorige week verraste Civicum zondag de Groningse studentes. Moniek Arts scoorde gisteren twee keer voor Civicum, dat nu negende staat.

Boxmeer versloeg in de tweede klasse D van medesubtopper ­Arnhem: 1-3. Coach Michiel Carlier zat ziek thuis, de geblesseerde aanvoerder Judith de Wit was daarom de trainer. ,,Ook al zegt de stand nu nog niet zo heel veel, het is een mooie overwinning”, zei De Wit.

Boxmeer kwam snel op 0-2 en had bijna de hele wedstrijd de controle. Voor de uitploeg scoorden Anne Raafs en Renée Broeren (2x).

De mannen van Civicum ging voor het eerst dit seizoen onderuit in de derde klasse D, Ares was te sterk: 2-1. Na de goede competitiestart leed de Cuijkse ploeg voor de derde keer op rij puntenverlies. ,,Het gaat wat moeizamer”, stelde coach Liesbeth Kok. ,,We missen een aantal vaste krachten door blessures en moeten stabieler worden.” Calvin Asbroek maakte het enige doelpunt voor de gasten.

Boxmeer verloor in de derde klasse C een ‘superwedstrijd’ tegen Tegelen: 4-3. ,,Er waren tranen van teleurstelling”, zei coach Michiel de Vos. ,,De jongens hebben gevochten als leeuwen.” Ben Pieper, ­Grechiël van der Woude en Marlijn Scheffer (strafcorner) scoorden.

Regiosport