Flamingo’s in actie op archiefbeeld.
Volledig scherm
Flamingo’s in actie op archiefbeeld. © Theo Peeters

Onverwachte ‘corona-promotie’ voor volleyballers Flamingo’s

GENNEP - Flamingo’s heeft volgend seizoen recht op een plek in de eerste divisie. De Gennepse volleyballers hebben baat bij de vernieuwde, versoepelde promotieregeling die de Nevobo dinsdag bekend maakte.

Of het team ook daadwerkelijk op het nieuwe niveau gaat spelen, is nog de vraag.

Een deel van de spelersgroep twijfelt namelijk om door te gaan met volleyballen bij Flamingo’s. ,,Deze promotie komt onverwacht”, stelt coach en speler Steffan Hebbink. ,,We waren ook niet uit op promotie. Het is natuurlijk mooi, maar we moeten erover met elkaar in gesprek.”

Smalle selectie

,,Dit seizoen is mijn selectie simpelweg te smal, dat wil ik niet nog een jaar zo”, vervolgt Hebbink. ,,Pas als iets duidelijk is over eventuele aanwas, wil ik een knoop doorhakken, en ik denk dat dat ook voor veel van mijn spelers geldt. Dat we dan eventueel in de eerste divisie gaan spelen maakt voor ons niet uit in die keuze. Het helpt misschien wel in het aantrekken van nieuwe spelers.”

De volleybalbond lost de door de coronacrisis ontstane situatie op door een extra topdivisie (het op een na hoogste niveau van Nederland) in te voeren. Daardoor ontstaat er ruimte voor promoties in lagere klassen. 

Wedstrijdquotiënt

Op de eerste divisie na (waar twee keer zes teams naar de topdivisie overgaan) hebben in de overige competitie (afhankelijk van het niveau) twee of drie teams daardoor recht op promotie.

Flamingo’s stond derde in de tweede divisie D, een plek die aanvankelijk niets op zou leveren. De Gennepenaren houden die positie ook in de noodeindstand, door de Nevobo opgemaakt met behulp van het wedstrijdquotiënt (aantal punten gedeeld door aantal wedstrijden). In de tweede divisie promoveren nu de eerste drie teams.

Degradatieregeling

De volleyballers van Volt profiteren van een afgezwakte degradatieregeling. Omdat maar één team uit elke competitie rechtstreeks degradeert, handhaaft de Cuijkse fusieclub zich in de tweede divisie B als nummer tien.

Thomas van Alem passt de bal namens Volt.
Volledig scherm
Thomas van Alem passt de bal namens Volt. © Theo Peeters

Regiosport