Volledig scherm
Archiefbeeld van de hockeyderby tussen Boxmeer en Civicum. © Theo Peeters

Ook na nederlaag is handhaving nog in zicht voor Civicum

SCHIJNDEL - De hockeysters van Civicum hebben ook na een nederlaag bij Hopbel (2-0) nog alle kans op handhaving in de eerste klasse. Ook de concurrenten van de Cuijkse formatie bleven gisteren namelijk puntloos.

Daardoor staat de ploeg van trainer Mark Schaap in puntenaantal nog steeds gelijk met nummer tien Goirle, twee punten achter nummer negen Geel-Zwart (Veghel) en zes punten voor op hekkensluiter Oedenrode. Civicum moet in de laatste drie duels ieder geval Goirle nog voorbij om zich direct te handhaven en mag over twee weken nog naar Sint Oedenrode.

Civicum verzuimde in Schijndel alleen om te scoren. De ploeg liet de bal goed het werk doen, vond de ruimte, maar was in de cirkel niet scherp genoeg.

In de tweede klasse C won Boxmeer bij Westerduiven (1-3). Dat had de ploeg vooral te danken aan Renee Broeren, die alle drie de treffers voor haar rekening nam. De aanvaller scoorde twee keer met haar backhand na een solo vanaf de middenlijn, terwijl iedereen dacht dat ze de bal zou voorgeven. ,,Ik dacht: ik doe het lekker zelf”, lachte ze. ,,Heerlijk om een keer drie keer te scoren. De laatste keer was denk ik in de jeugd.”

In Duiven stond het na één helft 1-1. Boxmeer speelde geen topwedstrijd, volgens Broeren. ,,Het liep niet, en we waren een beetje aan het mopperen op elkaar”, stelde de hattrick-held.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport