Volledig scherm
HVW-trainer Ton Wolfs. Archieffoto © Ed van Alem

Opluchting bij trainer Wolfs na overwinning HVW

VELDHOVEN - Zondag wonnen de mannen van HVW de topper in de tweede klasse. In Veldhoven werd nummer twee Achilles'95 met 29-32.

De Wanroijse ploeg van Ton Wolfs sloeg een groot gat in de eerste helft (10-16 ruststand), maar kreeg het nog benauwd in het tweede bedrijf. Daardoor heerste er vooral opluchting bij Wolfs. „Ook omdat we niet wisten wat we konden verwachten. Achilles was voor ons een onbekende tegenstander, dus dat maakt het wat lastig in de voorbereiding. In de tweede helft hadden we het vooral verdedigen zwaar, getuige de negentien goals die we tegen kregen.”

De vrouwen van HVW (eerste klasse) waren zaterdagavond minder gelukkig. Na een uitstekende eerste helft (8-14 voor met rust), bleek Octopus toch met 24-22 te sterk in eindhoven. De opbouw was te nerveus en onverzorgd om het Octopus moeilijk te maken.

Tweededivisionist MHV (Mill) won zaterdag thuis met 20-15 van Westlandia uit Naaldwijk. Trainer Rob van de Akker zag positieve en negatieve punten bij zijn vrouwen. „Waar ik ontevreden over was, dat was de score met rust. We leidden op dat moment met 6-7 en dat zijn veel te weinig doelpunten. In de tweede helft waren we scherper. En ik moet keeper Liza Rovers een compliment geven, want zij was erg belangrijk voor de zege.”

Regiosport