Volledig scherm
Jara Wieland van SPES op archiefbeeld. © Theo Peeters

Opnieuw nederlaag in de zaal voor korfbalsters SPES

LUYKSGESTEL - Topklasser SPES ging zondag hard onderuit tegen Stormvogels: 32-22. In Luyksgestel, tegen de grens met België, maakte de korfbalformatie uit Milsbeek geen moment aanspraak op de overwinning. 

Coach Johnny Vervoort was na afloop eerlijk. ,,Stormvogels was beter. Ze waren veel efficiënter. Af en toe leek het op een strafworpenfestival. De tegenstander ging daar beter mee om en wij maakten veel te veel fouten.”

Na twee nederlagen uit twee wedstrijden concludeert Vervoort dat er werk aan de winkel is voor SPES. “Natuurlijk missen we nog spelers, maar daar wil ik me niet iedere week achter verschuilen. Verdedigend hebben we collectief gefaald en aanvallend werden de opdrachten niet uitgevoerd. Daar moeten we iets mee. Toch ben ik blij dat we er in ieder geval ook 22 maken. Als je dat iedere week doet, win je veel wedstrijden.”

De korfbalsters van Klick’15 hebben de valse seizoenstart van vorige week (15-3 nederlaag tegen ODIO uit Millingen) geen beter vervolg kunnen geven. Op bezoek bij Altior verloor de fusieploeg (Wilbertoord/Landhorst) met 16-8. Daardoor blijft Klick puntloos in de overgangsklasse A.

VIOS uit Ottersum kwam dit weekeinde niet in actie in de eerste klasse A.

Regiosport