Volledig scherm
Martijn Vos hier op archiefbeeld. © Theo Peeters

Osseloop een succes ondanks de warmte

OTTERSUM - De zesde editie van de Osseloop in Ottersum is zaterdagavond gewonnen door Martijn Vos uit Escharen. De hardloopwedstrijd maakt deel uit van de Rabo-runcompetitie.

De 35-jarige Brabander begon sterk aan de wedstrijd en liet de rest van het peloton al direct achter zich. De enige loper die kon volgen was Milan Perc uit Cuijk. Laatstgenoemde werd in 2011 verkozen tot Cuijks sportman van het jaar.

Volgens wedstrijdspeaker Jan van Wissing was de wedstrijd een groot succes. „De veranderingen in het parcours werden met grote blijdschap ontvangen door de atleten. We hadden grotere lussen van twee kilometer met als gevolg dat er meer drankposten konden worden geplaatst.”

Ondanks de vele drankposten hadden de lopers de nodige last van de warmte. „Helaas hadden we veel mensen die door benauwdheid verschijnselen uitvielen. Dat is toch wel jammer.”

De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door Jeannine Liebrand van atletiekverenging Cifla uit Nijmegen. De 52-jarige hardloopster eindigde ruim voor de nummer twee: Suzanne van der Wijst (45.27 om 47.29).

Regiosport