Volledig scherm
Dyan Peters (links) van SPES in actie op archiefbeeld. © David van Haren

Peters neemt SPES bij de hand in derby

MILSBEEK - SPES stond zondag bijna de hele wedstrijd op voorsprong tegen Swift, maar dat leverde geen zege op: 15-15. De Milsbeekse korfbalsters zakken naar de tweede plek in de topklasse. Prinses Irene kwam ook op tien punten en gaat op doelsaldo aan kop.

SPES werd in de Limburgse derby tegen de ploeg uit Velden bij de hand genomen door de pas 21-jarige aanvoerder Dyan Peters. ,,Zij was fantastisch”, stelde haar coach Marijke de Veer vast. ,,Van haar spel kregen we kracht en vertrouwen.”

De thuisploeg kampt met blessures, maar was mede door het sterke spel van Peters lang beter dan Swift. SPES kwam snel voor (7-5 bij rust) en ging de slotfase in bij een 12-9 stand. Anderhalve minuut voor tijd kwamen de bezoekers toch nog gelijk.

In de hoofdklasse pakte Klick’15 een belangrijke 6-3 thuiszege op Odio, een concurrent in de strijd tegen degradatie. De fusieploeg uit Wilbertoord en Landhorst pakte al vroeg een voorsprong en stond na één helft met 5-1 voor. Na rust had Klick moeite met de verdediging van de ploeg uit Millingen, maar de thuisploeg hield wel stand.

In de overgangsklasse had VIOS geen enkele kans bij nummer twee DAW in Schaijk: 13-3. De ploeg uit Ottersum staat nog wel in de middenmoot, drie punten boven de degradatiestreep.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport