Volledig scherm
De volleybalsters van FAST vieren de nipte handhaving in de eredivisie, afgelopen seizoen. © Theo Peeters

Rustige start voor incompleet FAST onder nieuwe coach Bijsterbosch

GENNEP/SINT ANTHONIS - De volleybalsters van FAST starten maandagavond de voorbereiding op het derde seizoen in de eredivisie. De eerste periode blijft de rem erop bij de ploeg van de nieuwe coach Harmen Bijsterbosch.

FAST gaat het seizoen in met een selectie van dertien speelsters. De formatie uit Gennep en Sint Anthonis, die zich vorig jaar op het nippertje handhaafde, begint de voorbereiding nog wel met een uitgedunde groep.

Bijsterbosch (43) heeft acht volleybalsters bij de eerste training. ,,Vanwege werk en vakanties zijn we nog niet compleet”, zegt de coach uit Nuenen. ,,Eind van de week zitten we op elf, in de tweede week sluit de rest aan. Het heeft daarom geen zin om meteen volle bak te beginnen. We beginnen het volledige programma pas als iedereen er is. De meiden hebben in de zomer een individueel programma gedraaid, bovendien hebben we lang doorgetraind. We hebben nog geen zes weken pauze gehad.”

Ritme vinden

De ruimte om rustig te beginnen is er. De competitie start begin oktober en tot die tijd speelt FAST een groot aantal oefentoernooien. De eerste trainingsweek zal daarom vooral in het teken staan van ritme vinden en gewenning.

Bijsterbosch leren kennen is voor de meeste speelsters niet nodig. De Brabander was afgelopen seizoen scout en nam in april al de trainingen over, toen Jacek Ziemba door FAST aan de kant was gezet.

Herstel Janshen

Bijsterbosch wil in het begin vooral een beeld krijgen van de stand van zaken, hoe zijn speelsters de zomerperiode zijn doorgekomen. Ook gaat hij samen met de langdurig geblesseerd Steffie Janshen haar herstel bespreken. De aanvoerder van FAST scheurde aan het einde van het seizoen een achillespees af. ,,Ze is vanzelfsprekend nog niet fit, maar zo'n eerste week is mooie gelegenheid om elkaar bij te praten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport