FAST verloor gisteren opnieuw in de play-offs voor de landstitel.
Volledig scherm
FAST verloor gisteren opnieuw in de play-offs voor de landstitel. © Theo Peeters

Seizoenstoetje FAST lijkt op sof uit te draaien

SINT ANTHONIS - De kampioenspoule van de eredivisie dreigt op een sof uit te draaien voor de volleybalsters van FAST. Dinsdagavond verloor het team uit Gennep en Sint Anthonis ook van Apollo 8: 0-3 (18-25, 11-25, 25-27).

De ploeg van coach Harmen Bijsterbosch bleef daarmee ook in het derde duel van het seizoenstoetje zonder setwinst. FAST blijft voorlopig steken op het bonuspunt dat het dankt aan het sterke einde van de reguliere competitie. Van de onoverwinnelijkheid die FAST in die periode uitstraalde, is weinig meer over.

De thuisploeg speelde zeker de eerste twee sets in de Activiahal zonder vertrouwen en kwam er niet aan te pas tegen het team uit Borne. Bijsterbosch, normaal de rust zelve en goed in relativeren, was na afloop voor zijn doen fel. ,,Ik snap niet dat als je zoveel traint en er zoveel energie in steekt, je dan zo slap in het veld staat. Ik heb er nu ook geen verklaring voor. Als je met zo weinig overtuiging speelt, ga je in de kampioenspoule geen wedstrijden winnen.”

Foutservice

Apollo 8 is een zeer degelijke ploeg en een team dat meedoet om de strijd om de landstitel, toch moet FAST in goeden doen in staat zijn het de Overijsselse ploeg lastig te maken. Het combinatieteam speelde echter onder zijn kunnen. Servicedruk en aanvalskracht ontbraken. Als er wel een keer goed gescoord werd, of er kansen lagen om Apollo pijn te doen, volgde er vaak een foutservice.

Zoals ook op setpunt in de derde set, de enige set waarin FAST bij vlagen wél liet zien het niveau van de beste zes ploegen in de eredivisie aan te kunnen. Bijsterbosch: ,,Apollo heeft misschien meer individuele kwaliteit, ze lossen het in ieder geval slimmer op. Maar dat moet voor ons een reden zijn om een stap extra te zetten. En dat lukt ons gewoon niet.”

Geen risico

FAST-speler Bregje van den Heuvel zat net als haar trainer na afloop met de handen in het haar. ,,Een collectief falen”, was de spelverdeler uit Oss duidelijk. ,,Het lijkt wel alsof we onszelf te veel druk op leggen, terwijl we vrijuit kunnen spelen. We gaan er niet volle bak in. Durven geen risico te nemen. We zijn onze vorm kwijt. De knop moet mentaal om om er nog wat leuks van te maken dit seizoen.”

Van den Heuvel houdt zich vast aan kleine lichtpunten. Zo was het spel volgens haar al beter dan afgelopen weekend bij Sneek (3-0). ,,Al kon dat ook niet slechter”, grapte ze. Zondag speelt FAST opnieuw in Sint Anthonis, dan tegen Zwolle, dat ook nog niet gewonnen heeft. Bijsterbosch: ,,We kunnen hierover praten tot we een ons wegen, maar als we dan zo spelen verliezen we weer met 3-0. We mogen dit niet zomaar laten lopen. Het zal echt anders moeten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport