Shock schokt Volt: Volleybalvete in Cuijk

CUIJK - De vete tussen Shock’82 Cuijk en Volt is voorlopig nog niet beslecht. De twee volleybalverenigingen liggen met elkaar in de clinch over de naam van Shock’82 Cuijk. Volt overweegt juridische stappen.

Shock’82 Cuijk werd in de zomer opgericht door een ex-team van de fusieclub. Volt vindt de naam te veel lijken op Shock’82, de naam van de Cuijkse vereniging die is opgegaan in de fusieclub (die verder bestaat uit Energo uit Beers en Dynamo uit Grave).

Het bestuur van Volt daarom een klacht in bij Shock’82 Cuijk. De nieuwe club heeft echter vlak voor het nieuwe jaar tijdens een ledenvergadering besloten om de huidige naam te houden.

Not amused

Volledig scherm
Archiefbeeld Mike Rutten slaat een punt binnen voor het oude Shock'82, de voorloper van fusieclub Volt. Aan het net staat Rob Janshen (borstnummer 4), de voorzitter van het nieuwe Shock'82 Cuijk. © Ed van Alem

,,Wij hebben de uitkomst nog niet goed kunnen bespreken in het bestuur”, zegt vicevoorzitter van Volt Rogier van Gils. ,,Maar mogelijk krijgt dit nog wel een staartje. We zijn not amused over de gang van zaken. Leden van ons hebben nog een emotionele band met het oude Shock. Er heerst daarom onvrede dat de oude naam is gebruikt.”

Shock’82 Cuijk-voorzitter Rob Janshen hoopt dat de kous juist af is. ,,Voor ons in ieder geval wel”, zegt hij. ,,We hebben de klacht van Volt wel degelijk zeer serieus genomen, maar vonden als bestuur dat een naam iets is waar de leden over beslissen.”

Beide clubs beweren dat ze juridisch in hun recht staan. Volleybalbond Nevobo laat weten geen invloed te hebben op naamkeuzes.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Regiosport